Vi gör skillnad genom vilka råvaror vi väljer. Vi väljer våra råvaror mycket noggrant. Vi använder endast råvaror av högsta kvalite, detta går före alla andra övervägande som priserna. Varje produkt och råvara testas noggrant innan vi säljer det.

Vi gör egna kvalitetskontroller av våra leverantörer och vi kompromissar aldrig när det gäller matsäkerhet. Vi väljer svenska råvaror. Så långt det är möjligt bakar vi med svenska råvaror.

Vi låter inte priset bestämma över kvaliten!
Vi bakar med kärlek, Med glädje, Och med erfarenhet för att erbjuda dig det bästa. Våra råvaror är utvalda av det bästa kvalité, detta går före alla andra övervägande som priserna. Varje produkt och råvara testas noggrant innan vi säljer det. Tack vare våra medarbetare och leverantörer kan vi idag erbjuda det bästa. Tänk om vi kan göra din dag!

OBS: tryck på varje sortiment för att läsa mer info

Donuts

Mini pancake

DONUTS

Donuts är en amerikansk variant av munkar, lite trixiga att göra men väl värda besväret. Donuts friteras 95 sekunder i 180 graders olja och doppas sedan i en blandning av kanel och socker eller toppa dem med glasyr. Neals Donuts mix är tillverkad av Dawn Foods i England, en av dem största samt första fabriker i världen som tillverkade Donuts mix. resan att tillverka Neals Donuts mix tog cirka 5 år att forska, testa samt tillverka. Vi erbjuder över 40 olika donuts smaker som tillverkas dagligen på plats ( gäller ej fyllda donuts) Sockrade, choklad doppade, Nutella, vanilj glassyr, Capocino, jordgubbs glassyr, Blåbär glassyr eller även fyllda donuts Som topping så erbjuder vi Rostade hasselnötter, Kulör strössel, tutti frutti, choklad krokant riven cocos, mini choklad liner, choklad strössel, Oreo, Marshemllows Mörk Choklad crisp Vit choklad crisp, blandad crisp, Jordgubb crisp, mörk Choklad spån, jordgubbe spån, vit choklad spån,  vaniljfyllda, choklad fyllda doppade i choklad, billionerdonut, hallon fyllda Jordgubbsfyllda, mm

Allergi: VETE, SOJA, Mjölk, Ägg,  spår av nötter

Ingredienser: Vetemjöl ( innehåller: Kalcium, järn, niacin, tiamin), socker, vegetabiliskt olja,  Skummpulver, sojamjöl, bakpulver, (Dinatiumdifosfat, natriumbikarbonat) äggpulver, salt, modifierad stärkelse, ( vete) aromämne, emulgeringsmedel ( sojalecitin) stabiliseringsmedel natriumboximetylcellulusa.

Churros

En churro eller churros är ett spanskt bakverk . En churro består av friterad deg baserad på vetemjöl eller potatis och är avlång, stjärnformad och antingen rak, böjd eller rund. I Spanien serveras churros vanligen med varm chokladsås eller fylld med chokladkräm, vaniljkräm eller kolasås, så kallad dulce de leche.

Vår churros är 100% VEGANSK och friteras till perfektion.

Allergi: Soja

Ingredienser:Vatten, Vetemjöl, mjölbehandlingsmedel (askorbinsyra), potatismjöl,  vaniljsocker, socker, salt, arom.

Mjukglass

Mjukglass är en variant av glass som ofta säljs i kiosker, gatukök och uteserveringar. Den är vanlig under sommarsäsongen men säljs året runt. Som namnet antyder är den mjukare än vanlig glass, och den tillreds på plats vid serveringsstället med hjälp av en mjukglassmaskin som fylls på med glassmix. Mjukglassmaskiner i mindre format finns att köpa för hemmabruk. Det finns även mjukglassbas att köpa i livsmedelsbutik för tillredning i hemmet med elvisp och frys.

Mjukglassen serveras vanligtvis i strut, våffla, eller bägare. Den vanligaste smaken är vanilj, men andra varianter så som choklad- och jordgubbssmak

 förekommer. Många mjukglassmaskiner kan göra mjukglass som består av två olika smaker.

Vanliga tillbehör är strössel, sås.
 
Allergi : Soja, Mjölk
 
Ingredienser: Vatten, skummjölkspulver, socker, delvis hydrerad palmkärnolja, glukos-fruktossirap-emulgeringsmedel (E471, E322, SOY-lecitin), stabilisator (E466, E412, E407), vaniljsmak, färg (E160a).

Belgiska Våfflor

Våffla är ett bakverk som vanligtvis gräddas i ett våffeljärn.
Ordet är känt sedan 1642 och kommer från tyskans Waffel, med samma betydelse, men sattes antagligen av förfäder i samband med Vår Fru (Jungfru Maria). Våfflor är än idag i en stor del av Sveriges hushåll en vanlig rätt på Våffeldagen, det vill säga Jungfru Marie bebådelsedag som firas den 25 mars.
 
De belgiska våfflorna är tjockare och fyrkantiga i formen. Även i Sverige var våfflor fyrkantiga fram till 1800-talet, då runda våffeljärn infördes för att bättre passa till de nya gjutjärnsspisarnas runda hål.
Neals Waffels är tillverkade av ingen annan än Dawn Foods I England.
 
Våfflor görs av en smet som i grunden består av mjöl, vatten och/eller mjölk och/eller grädde samt smör. Det finns recept som innehåller till exempel ägg eller jäst. Smeten gräddas i särskilda våffeljärn
. Dessa, numera vanligen elektriska, apparater är tvådelade på ett sådant sätt att våfflan gräddas på båda sidorna samtidigt.
 
Allergi : Soja, Mjöl, Ägg.

Ingredienser: VETEMJÖL (med kalcium, järn, niacin, tiamin), socker, vegetabilisk olja (raps), HELÄGGSPULVER, bakpulver (natriumbikarbonat, kalciumfosfat, dinatriumdifosfat), SOJAMJÖL, emulgeringsmedel (SOJALECITIN, E471), torkad ÄGGVITA, salt, stabiliseringsmedel (xantangummi (E415), naturliga aromämnen. KAN INNEHÅLLA SPÅR AV MJÖLKPRODUKTER.

Candy apple

Godis äpplen (eller karamell äpplen på Commonwealth engelska) är hela äpplen täckta med en sockergodisbeläggning, med en pinne insatt som ett handtag. Dessa är en vanlig behandling på höstfestivaler i västerländsk kultur på norra halvklotet, till exempel Halloween och Guy Fawkes Night eftersom dessa festivaler inträffar i kölvattnet av årliga äppelskördar. Även om godisäpplen och karamelläpplen kan verka lika, tillverkas de med tydligt olika processer.

Enligt en källa uppfann amerikanen William W. Kolb det röda godisäpplet.

Kolb, en veteran från Newark, tillverkade sin första sats med kanderade äpplen 1908. Medan han experimenterade i sin godisbutik med rött kanelgodis för julhandeln, doppade han några äpplen i blandningen och lade dem i fönstren för visning. Han sålde hela den första satsen för 5 cent vardera och sålde senare tusentals årligen. Snart såldes kanderade äpplen längs Jersey Shore, på cirkusen och i godisbutiker över hela landet, enligt Newark News 1948.

Godis äpplen görs genom att belägga ett äpple med ett lager socker som har värmts till hårt sprickstadium. Den vanligaste sockerbeläggningen är gjord av socker (vitt eller brunt), majssirap, vatten, kanel och röd matfärg. Fuktigt väder kan förhindra att sockret stelnar.

Allergi: ingen

Ingredienser: Grmmy Smith äpple, socker, arom, Färgämne ( beroende på färg)

Slush

Ordet kommer från engelskans ord slush, med betydelsen ”smältande snö”, ”snö och vatten”. Det engelska ordet är sannolikt lånord från fornnordiska och i grund och botten samma ord som svenskans slask med samma betydelse
 
Slush eller slushie (även Ice Slush och Slush Ice) är en dryck med krossad is. Den är särskilt populär under vår och sommar då den fungerar som en svalkande törstsläckare. Slush finns att köpa på kaféer, videobutiker, godisaffärer, salladsbarer och andra butiker. Drycken finns i en mängd olika smaker, bland annat jordgubb, cola, hallon, körsbär och tranbär.
Slush tillverkas vanligtvis i en maskin som fryser drycken till rätt konsistens.
Man kan även göra slush hemma med olika metoder. En metod är en speciell mugg som man djupfryser över natten. Sedan häller man slushmix eller någon form av saft i muggen och rör om eller masserar muggen. Muggen avger då -34 °C och fryser vätskan till slushis.
Det finns koncentrat att köpa för hemmabruk.
 
Allergi: Ingen
 
Ingredienser: Vatten, Socker, arom, konserveringsmedel,  färgämne skiljer sig mellan olika samaker. ( Inga Azo fräger)  

Crepes

En crêpe eller crepe är en typ av mycket tunn pannkaka. Crêpes är vanligtvis av två typer: söta crêpes (crêpes sucrées) och salta galetter (crêpes salées). Crêpes serveras med en mängd olika fyllningar, från de enklaste med bara socker till flambéerade crêpes Suzette eller genomarbetade smakliga galetter. Crêpes har sitt ursprung i Bretagne, en region i västra Frankrike; konsumtionen är utbredd i Frankrike, Belgien, Nederländerna, Kanada och många delar av Europa, Nordafrika, Nordamerika, Libanon, Mexiko, Brasilien, Argentina och Indien.
 
Den franska termen ”crêpe” härstammar från det latinska crispa, vilket betyder med ”veck”. Namnet ”galette” kom från det franska ordet galet (”sten”) sedan de första galetterna gjordes på en stor sten som värms upp i en eld.
 
I Frankrike serveras traditionellt crêpes på Candlemas (La Chandeleur) den 2 februari. Denna dag var ursprungligen Jungfru Marias välsignelsedag men blev känd i Frankrike som ”Le Jour des Crêpes” (bokstavligen översatt ”The Crêpes Day”, och ibland kallas i allmänhet ”Avec Crêpe Day”, ”National Crêpe Day” eller ”Crêpes dag”), med hänvisning till traditionen att erbjuda crêpes. Faktum är att 472 erbjöd romerska påven Gelasius I Crispus (senare sagt Crêpes) till franska pilgrimer som besökte Rom för att fira Chandeleur. Tron är också att att fånga crêpen med en stekpanna efter att ha kastat den i luften med höger hand medan du håller ett guldmynt i vänster hand kommer att göra den personen rik i ett år. Crêpes rundhet och gyllene färg liknar solen och dess strålar. Denna symbolik gäller också myntet som hålls i personens hand.
 
Allergi: MJÖL, MJÖLK, ÄGG.
 
Ingredienser: Vatten, Socker, Vetemjöl  

Kaffe

Den första säkra dokumentationen av kaffeträdet och kaffedrickande härstammar från 1500-talets Jemen på den Arabiska halvön. Kaffe var en kontroversiell dryck redan då – år 1511 förbjuds den av ortodoxa imamer vid en domstol i Mekka för dess stimulerande effekter. Ett liknande förbud instiftades i Kairo, Egypten 1532, varpå stadens kaffehus och kaffelager raserades.

På 1600-talet hade kaffe spridit sig till hela mellanöstern, och besökare från västvärlden började höra talas om drycken. Det pågick flitig handel mellan Venedig och egyptiska hamnar vid den här tiden, och det var genom den handeln som kaffebönan introducerades till Europa. Huruvida drycken fick drickas eller inte diskuterades till en början flitigt bland katoliker. Diskussionerna avslutades när påve Clemens VIII tillät drycken år 1600. Det första europeiska kaffehuset öppnades i Venedig samma år.

Brända mandlar

brända mandlar eller kanderade mandlar är ett slags konfekt som är vanligt förekommande på exempelvis julbord och julmarknader.
Mandlarna skalas, varpå de steks hela under ständig omrörning tillsammans med florsocker eller strösocker för att bli kanderade och sockret karamelliseras. De låts därefter svalna. Eller så kan man göra en variant med marsipan.
 
I Frankrike avser ordet praline rostade mandlar, även om det i Belgien har den svenska betydelsen, nämligen chokladpralin. Ordet tros komma från den franske marskalken César de Choiseul du Plessis-Praslin, vars kock uppfann den nuvarande varianten av rätten på hans slott på början av 1600-talet. Rätten har dock varit vanlig för överklassen i Sverige åtminstone sedan medeltiden.
Allergi: Nötter.
 
Ingredienser: Vatten, Socker, Mandel, vaniljsocker, kanel.

Grilladkorv

Våra korvar är också fria från gluten, laktos och ärt- och sojaprotein. Givetvis är allt vårt kött svenskt och tillverkning sker i Slakthusområdet i Stockholm.
Alla korvar tillverkas med en stor portion kärlek och många av våra korvar knyts förhand. Ett hantverk som vi är stolta över
Chorizo100 % svenskt Nötkött
 
Chorizo: Chorizo en korv med lite hetta i, som har ursprung i Spanien och Argentina. Chorizon kryddas med cayenne, paprika och vitlök, ibland också med timjan och chili. Korvarnas karaktäristiska röda färg kommer från röd paprika
 
Kolgrillade 125gr serveras med 62 gr. Baguette
 
Kabanoss : 100 % svenskt Nötkött . En korv med ursprung i Polen. Kryddad med chili, vitlök, cayenne­peppar och paprika som bidrar till färgen och ger en fin eftersmak med sting. En korvsort som varit med länge och som är mångas favorit. 
Kolgrillade 90gr serveras med 62 gr. Baguette
 
Lammkorv: 100 % svenskt lammkött
Kolgrillade 125gr serveras med 62 gr. Baguette
 
Tysk Bratwurst: Bratwurst är en typ av tysk korv gjord på kalvkött, nötkött eller oftast fläsk. Namnet härrör från den gamla högtyska Brätwurst, från brät-, finhackat kött och Wurst, korv, även om det på moderna tyska ofta är associerat med verbet braten, att steka eller steka.
 
Vi serverar äkta Tyskt tillverkade Bratwurst, 150 gr kolgrillade  serveras med 62 gr. Baguette
 
Tysk Currywurst: currywurst är en typ av korv som härstammar från Tyskland, där den är en populär snabbmat. Den serveras med tomatsås, ketchup eller tunn currysås och currypulver och vanligen med bröd alternativt pommes frites. Den utgör ett vanligt inslag på korvkioskernas matsedel men kan även köpas som råvara och tillagas hemma.
 
Vi serverar äkta Tyskt tillverkade currywurst, 150 gr kolgrillade  serveras med 62 gr. Baguette